OSHO Jezelf de vergeten taal helpen herinneren van het praten met je BodyMind 

Info

Begeleiding: 
Divya
Kosten: 

€ 75

Cursus is van 17 t/m 23 december.

17 t/m 22 december van 19:00 tot 20:00.

23 december van 17:00 tot 18:00!  

 

Aanmelden :

monkad@hotmail.com

06 24760850 Divya

Ook mogelijk online via ZOOM.

"The body is the visible soul, and the soul is the invisible body". Osho

Een meditatief therapeutisch proces ontwikkelt door Osho waarbij je vriendschap sluit met je lichaam-geest. Een week lang, 7 opeenvolgende dagen van iedere dag een uur.  

Een proces van heling, waardering, liefhebben van je eigen lichaam en leven. 

In diepe ontspanning leer je communiceren met je lichaam-geest. Je staat jezelf toe helemaal niks te doen. Je sluit vriendschap met je eigen lichaam. Je luistert, fluistert met en bedankt je lichaam.  

Een begeleide meditatie brengt je in een lichte trance. Je luistert naar een stem die je suggesties geeft om je onderbewuste aan te spreken. Suggesties om creatieve en helende oplossingen te vinden voor specifieke symptomen en gedragingen. Het kan gaan over fysieke pijnen, verslavingen (roken, alcohol, eten), angsten, stress, slaapproblemen, ongewenst (dwangmatig) gedrag waar je met je bewuste mind geen vat op krijgt. Het is een geheel eigen, individueel proces. Jij bepaalt waar je per dag je aandacht naartoe wilt brengen. 

Door aandacht te geven aan het creatieve en zelfhelend vermogen­ van je lichaam-geest zullen genezing en balans steeds vaker spontaan en natuurlijk gebeuren. Je zult steeds sneller weten wat je Echt nodig hebt. Er ontstaat een balans en harmonie in lichaam, geest en ziel. Het lichaam wordt weer gezond en natuurlijk.  

"Zoals het nu is, luister dan als je merkt dat je lichaam, je mind en je hart in disharmonie zijn, allereerst naar het lichaam. Dit zal geen van de zogenaamde heiligen je vertellen. Luister eerst naar het lichaam. Het lichaam heeft zijn eigen wijsheid, en het lichaam is niet bedorven door de priesters; het lichaam is niet bedorven door je leraren, door je onderwijs, door je ouders.

Begin met het lichaam, want op dit moment is het lichaam het meest zuivere in je. Dus als het hart en de mind er tegenin gaan, laat ze dan maar. Jij blijft het lichaam volgen. Het lichaam is de eerste harmonie en het wezen is de laatste. Het gevecht is altijd tussen hart en hoofd. Het lichaam en het wezen zijn nooit in conflict – ze zijn allebei natuurlijk. Het lichaam is zichtbare natuur en het wezen is onzichtbare natuur, maar het zijn delen van één fenomeen. Dus wat je in feite hebt is je hoofd, dat tegen je lichaam ingaat – want alle culturen zijn tegen het lichaam – en het lichaam is je thuis. Je hart is deel van het lichaam en je hoofd is ook deel van het lichaam – maar het hoofd kan beïnvloed worden, geconditioneerd worden. Het hart is buiten het bereik van andere mensen, alleen jij kan het bereiken.

Begin dus met het lichaam – volg eerst het lichaam. Het lichaam zal je nooit misleiden, je kunt het vertrouwen – en je kunt het absoluut vertrouwen. Als er iets, wat dan ook, tegen het lichaam ingaat, dan is dat door anderen aan jou opgedrongen. Dat is een goed criterium om er achter te komen wat aan je is opgedrongen: wat ook maar tegen het lichaam ingaat is je opgedrongen, is je vreemd, je moet het eruit gooien. De religies hebben je al een aanwijzing gegeven van hoe ze je vernietigd hebben: hun strategie was je mind tegen je lichaam te laten werken. Ik zeg je: begin met het lichaam. Het is je thuis. Hou ervan, accepteer het, en juist door dat houden van, juist door dat accepteren, groei je toe naar harmonie. Deze harmonie zal je naar je wezen toe leiden. En als het wezen eenmaal is ontdekt, dan ben je van elke inspanning bevrijd. Harmonie wordt gewoon je natuur - één stem, één organische eenheid."         

Osho: The Rebellious Spirit, #22