Omgaan met Woede - trilogie

Info

Begeleiding: 
Wilko Iedema, Prabhu Haremaker en Meike Janssen
Datum: 
vr 21/03 09:30 - 17:30

Overige data:

vr.4 & 18 april.

 

Info / opgave:         

Wilko Iedema

020 3453726

06 31640933

wilko.samo@ziggo.nl

Interview met Wilko

Website Wilko

 

Prabhu Haremaker

06-44560002

Website Prabhu

 

Meike Janssen

06-52650532

 

"Je woede is echt, want hij is van jou. En alles wat van jou is, is echt. Ga dus op zoek naar de bron van je kwaadheid, waar hij vandaan komt. Ga dieper naar binnen, en er komt een moment dat er geen woede meer is. Van binnen, in je centrum is geen woede."  Osho 

Voor de meesten van ons is woede een angstige, onbegrepen en overweldigende emotie. Als kind hebben we vaak allerlei aangepast gedrag moeten aanleren. In een omgeving die onze eigenheid niet liefdevol accepteerde en stimuleerde hebben we conclusies over onszelf getrokken. Geen van ons werd het toegestaan om zichzelf te zijn, om woede, verdriet en levendigheid te uiten.

De angst voor deze emoties dragen we nog steeds met ons mee: diepe frustraties, onmacht, overspoeld worden, shock, onderdrukking, gewelddadigheid zijn uitingen hiervan.

Maar al te vaak reageren we nog steeds op situaties als een gekwetst of gefrustreerd kind in plaats van als een onafhankelijke volwassene, en vaak gebeurt dat onbewust. De in de kindertijd aangenomen overtuigingen worden geactiveerd, en de overlevingstrategieën ingezet: je aanpassen, lief zijn, zorgen dat je aardig gevonden wordt. We denken nog steeds dat aan het tonen van woede risico’s kleven die niet reëel zijn, zoals: afkeuring, afwijzing, straf, genegeerd worden, het onthouden van liefde en aandacht.

Dag 1 vr.21 maart: Van woede naar kracht 

Dag 2 vr.4 april: De maskers van woede

Dag 3 vr.18 april: Woede begrepen