Ecstatic Buddha Dance

Info

Begeleiding: 
DJ Cees & Team
Kosten: 

info@wajid.nl | 070 3460023

Aanmelden niet nodig.

Een muzikale dansreis door je lichaam en voor je lichaam van 2 uur. Een vrije speelplaats, een dansvloer in beweging, een plein van samen-zijn, een zaal vol medereizigers. Een stilte-bron, een extatisch-lichaam. Welkom lichaam. Welkom ziel.

Meditatie via Dans:

Laat je lichaam spontaan bewegen. De bron van inspiratie is muziek en je mededansers. Elke uiting is vrij, elke expressie is uniek, verken dat alle dimensies grenzeloos zijn. Vrij om tot leven te komen. Met de dansvloer als veilige haven.

Uitgangspunten:

We gebruiken dezelfde drie uitgangsprincipes als Ecstatic dance:

- communiceren doen we met het lichaam (niet praten)

- respect voor je lichaam en andermans lichaam

- beweeg vrij zoals je lichaam wil bewegen

Opbouw avond:

We starten in een cirkel, welkom moment voor iedereen,  een korte uitleg, contact maken en vervolgens een warming-up-dans. Daarna, in een vloeiende overgang, start de muzikale reis. Aan het eind een rust-moment om de stilte in jezelf te verkennen. We sluiten weer af in een cirkel om de ervaring rond te maken. Na afloop lounge en socializen. Nb. Mochten de tijden niet uitkomen, je kan later instromen of eerder weg gaan.

Wat is Ecstatic Buddha Dance?

Dat is een kwestie van ervaren, moeilijk in woorden uit te leggen, maar ongeveer: een muzikale dansreis met je lichaam en door je lichaam. Vrij en spontaan laat je je lichaam bewegen. Je impulsen volgen in beweging en klank. Je uit wat er is, je creëert zo je eigen reis, je eigen feestje. Dit kan alleen zijn, of met een ander of in een groep. Daarin is geen sturing. Alles ontstaat in het moment. En dat gaat het beste als je je mind vrij af geeft. Daarom het verzoek niet te praten (want praten is een 'mind-ding').

Qua muziek: laat je verrassen (gevarieerd en onvoorspelbaar).

We laten de dansreis ontstaan, elke avond zal dus anders zijn. Net zoals het leven zelf.