Osho Gouden Licht meditatie

Info

Begeleiding: 
Wajid Team
Kosten: 

info@wajid.nl | 0703460023

The Secret of the Golden Flower'

Het beste moment aldus Osho om deze meditatie te doen, is ofwel  's morgens wanneer je net uit je slaap komt, of wel 's avonds net voor je in slaap valt. "(...) Blijf gewoon op bed liggen, op je rug. Houd je ogen dicht. 

  • Als je inademt stel je dan een groot licht voor dat via je hoofd je lichaam binnengaat, alsof er dichtbij je hoofd een zon opkomt. Je bent hol en het gouden licht vloeit je hoofd binnen en stroomt van daar steeds dieper  en dieper totdat het bij je tenen weer naar buiten stroomt. Adem in met dit beeld voor ogen. Dat gouden licht zal je helpen. Je hele lichaam zal er door gereinigd worden en het zal je vervullen met scheppende kracht. Dit is mannelijke energie.
  • Als je uitademt, verbeeld je dan het volgende: een duisternis komt bij je tenen je lichaam binnen, een brede donkere rivier komt via de tenen naar binnen en verlaat je lichaam via je hoofd. Doe het langzaam, adem diep in en uit zodat je het je goed kunt voorstellen. Dit is vrouwelijke energie. Ze zal je zacht en ontvankelijk maken, ze geeft je kalmte en rust. 

 Doe het langzaam en als je net uit je slaap ontwaakt, is het gemakkelijk om diep en langzaam te ademen omdat je lichaam dan uitgerust, ontspannen is.(...)"