Adem je Vrij - trilogie

Info

Begeleiding: 
Wilko Iedema, Prabhu Haremaker, Meike Janssen, Willemieke de Waal
Datum: 
vr 01/11 09:30 - 17:00

Verdere informatie en aanmelding:

Willemieke de Waal:

06-1068422

willemiekedewaal@ hotmail.com

Wilko Iedema:

06-31640933

wilko.samo@ ziggo.nl

 • Adem als hulpbron
 • Regie over je gevoelens, gedachten en emoties
 • Verruim je bewustzijn door ademhaling
 • Regie krijgen over angstige situaties

Ken jij dat gevoel van aangepast door het leven gaan? Vanuit je hoofd? Geleid te worden door beperkende overtuigingen, moeten, pleasen, angsten, boosheid, frustraties, spanning, niet echt tot rust kunnen komen? 

Om als kind om te kunnen gaan met een gebrek aan aandacht en oprechte betrokkenheid was aanpassen de beste optie. Dit overlevings- mechanisme heeft velen van ons mentaal geniaal gemaakt, echter afgesneden van ons lichaam en ons gevoelsleven. We zitten dan ‘ hoog ‘ in onze energie en ademen mondjesmaat. Een letterlijk adembenemende conditie die ons gevangen houdt in het hoofd.

Veel mensen weten niet (goed) constructief om te gaan met onmacht, angst, boosheid, spanning en frustratie, met o.a. spanningsklachten, Burn-out, verstoorde relaties, keuzestress tot gevolg. De batterij loopt langzaam leeg. Tegelijkertijd is er een verlangen naar rust, vertraging en ontspanning. Kunnen zijn wie je bent.

Ademtrilogie:

Iedere gedachte, elke gevoelsbeleving en emotie, en elke vorm van reactiviteit heeft een eigen adempatroon. 

In deze drie dagen ga jij naar binnen. Via adem, beweging, expressie van emoties en hart tot hart communicatie ga je ervaren dat jij invloed hebt op je fysieke gesteldheid, over je gedachten en emoties, je gevoelens en je energieniveau. Bij de werkvormen die we gebruiken neemt de ademhaling een centrale plek in. Tijdens de sessies ga jij experimenteren, spelen en onderzoekend jouw binnenwereld verkennen. Lichaamsbewustzijn staat hierbij centraal. Vanuit verschillende invalshoeken wordt je uitgedaagd en aangemoedigd om nieuwsgierig en zonder oordeel naar binnen te gaan en je bewust te worden van jouw patronen. Wat deze jou brengen en waar ze je bij weghouden. Je gaat ontdekken en ervaren hoe jij met een wakkere aandacht en bewuste inzet van je ademhaling, daar waar het nodig is, de regie over je leven terug kunt pakken. 

Je gaat dan ervaren dat je meerdere keuzes hebt om je beperkende patronen te doorbreken. Je leert de adem te gebruiken als een altijd aanwezige en doorgaans onbewuste, onbenutte hulpbron. 

Tussen de 3 dagen door sta je niet stil maar vervolg je jouw onderzoek via simpele oefeningen, meditatie, zelfreflectie, schrijfopdrachten en buddy-contact.

Het voelbare effect is letterlijk een verademing. Autonomie, openheid en gezonde regie in plaats vanuit angst en spanning controle houden. Het heft weer in handen nemen in plaats van geleefd worden. Energie en ontspanning in plaats van gejaagd, vermoeid, gefrustreerd en opgebrand.

De werkwijze is lichaamsgericht, we maken gebruik van o.a.

 • Actieve- en stille meditatie(s)
 • Bewust Verbonden Ademsessies
 • Expressie technieken
 • Hart tot hart- communicatie
 • Ademoefeningen
 • Zelfonderzoek
 • Deelrondes

Tussen de workshop-dagen in krijg je opdrachten mee, zodat je inzicht krijgt op hoe de mechanismes van adem in jouw dagelijks leven werken. Door gebruik te maken van deze inzichten verhoog je jouw lichaamsbewustzijn en ontdek je hoe je regie kunt nemen over de keuzes waar jij voor staat.

Cursusdata
Vrijdag 1, 15 en 29 november 2024
09.30 – 17.00 uur