Circle of Love Meditation

Milarepa / One Sky Music

Deze meditatie duurt 50 minuten en bestaat uit vier fasen. Je kunt deze meditatie alleen, of met een partner doen. Als je deze meditatie doet, ga dan zitten in een comfortabele houding, bij voorkeur voor een spiegel. Als je deze meditatie met een partner doet, begin deze meditatie dan zittend tegenover elkaar. Ga zo dicht mogelijk bij elkaar zitten zonder elkaar aan te raken.

Fase 1

 • Sluit je ogen. Breng je handen in de Namasté-positie voor je hart. Begin dan in te ademen door je neus en
 • adem uit via je mond. Zorg ervoor dat je kaak ontspan-nen is terwijl je op deze manier met aandacht blijft ademen zonder inspanning te leveren.
 • Stel je voor dat de hartruimte zich tussen jouw handen bevindt, en ervaar het als gesloten en donker. Visuali-seer je hart als een ongeopende bloemknop. Laat jezelf meenemen in het ritme van de ademhaling en kom met elke ademhaling dieper in het hart dat in deze fase nog donker is en nog niet tot expressie komt.

  Fase 2

 • De muziek verandert. Stop met je aandacht bij je ademhaling te houden en sta toe dat ze terugkeert naar haar orinele status. Begin dan langzaam - neem er alle tijd voor - je handen en armen te openen, alsof je de bloem-bladen van een bloem opent. Hoe langzamer je dit doet, hoe beter. Het kan zijn dat je merkt dat je lichaam begint te wiegen. Sta die bewegingen toe, zet niet zelf een beweging in gang. Volg dat wat vanzelf ontstaat, totdat de 'bloem en haar bloemblaadjes' volledig zijn geopend.

  Fase 3

Als je deze meditatie alleen doet

 • Laat in de eerste helft je handen op je benen rusten. Linkerhandpalm naar beneden, rechterhandpalm omhoog. Je bent in een open ontvankelijke ruimte.
 • Stel je voor dat je energie ontvangt van het universum, door de handpalm die omhoog wijst. Laat deze energie omhoog gaan door je linkerarm, door je borstgebied en vervolgens naar beneden door je rechterarm, de energie teruggevend aan de aarde via de rechterhandpalm die naar beneden wijst. Je hoeft helemaal niets te doen, alleen te ontspannen.
 • Als de muziek verandert breng je je handen samen, handpalm tegen handpalm. Je legt ze in die positie in je schoot. Dit zal de cirkel van universele energie compleet maken en doen centreren in het hart.
 • Visualiseer dat er liefde vanuit je hart stroomt zoals de zon. Alles wat in deze fase moet gebeuren gebeurt vanzelf. Je hoeft er niets voor te doen. Hoe meer je het kan laten gaan, hoe dieper de meditatie zal zijn.

Als je deze meditatie met een partner doet

 • In de eerste helft draai je je linkerhandpalm naar boven en de rechterhandpalm naar beneden. Reik uit naar voren en plaats je handpalmen vanuit deze positie op de handpalmen van de ander. Jouw energie zal op een natuurlijke manier een connectie maken met je partner, zonder dat je probeert het te laten gebeuren en zonder er over te denken. Het belangrijkste in deze stap is om beiden in een staat van niet-doen te zijn. Hoe meer je dit kan toestaan, zoveel te dieper zal de meditatie zijn.
 • De muziek zal zachter worden en na een korte stilte weer beginnen. Open langzaam je ogen. Blijf verbonden met de handen van je partner. Kijk elkaar zacht in de ogen. Kijk in de ogen van je partner alsof je door een raam in een huis kijkt naar een uitgestrekt landschap in de verte. Het is belangrijk om het gebied rondom de ogen ontspannen te houden. Wees je bewust van eventuele spanningen en laat ze oplossen door de energie van de connectie.
 • Ga beiden door met ontspannen in deze ruimte van niet-doen.

  Fase 4

 • Kom terug in je eigen ruimte (als je met een partner bent, dan breng je je handen rustig terug naar jezelf).
 • Ga op je rug liggen met je ogen dicht en ontspan in de stilte. Je zult drie keer het geluid van een tibetaanse klingel (tingshala) horen aan het eind van de meditatie.