Familieopstellingen met Hans Kloosterman

Info

Begeleiding: 
Hans Kloosterman
Kosten: 

20 euro (of via een dagkaart of passe-partout voor het Heal Yourself festival)

Datum: 
zo 10/12 09:30 - 11:30

Je kunt aan deze workshop deelnemen via losse deelname (losse ticket), of met een dagkaart of passe-partout voor het Heal Yourself festival.

Met familieopstellingen wordt jouw familie en thema’s daadwerkelijk uitgebeeld, en daardoor kun je nieuwe inzichten ontwikkelen. Bijvoorbeeld. Je voelt voor het eerst diep wat het met je doet als je moeder alleen oog had voor je zus, of als iedereen voor je gevoel langs je heen keek. Juist de pijnlijke stukken zijn de thema’s die in het nu in de weg kunnen zitten. Door het zien en voelen daarvan kan beweging in het nu ontstaan.

Voor we beginnen met een opstelling bespreken we met de vraaginbrenger welke vraag diegene heeft of naar welk thema men wil kijken. Samen bekijken we met welke personen of thema’s we de opstelling beginnen. De vraaginbrenger vraagt personen uit de groep om de desbetreffende personen of thema's te representeren. De representanten voelen bij zichzelf waar ze heen willen en welke beweging gemaakt wil worden.

Hans Kloosterman over zijn pad en missie:

Vanaf jongs af aan was ik geïnteresseerd in wat mensen gelukkig maakt. We hadden een bibliotheek thuis met boeken over o.a. de Griekse mythologie, het Boeddhisme, het Hindoeïsme, de Bijbel en het kabbalisme. Ik las alle boeken en ontdekte veel overeenkomsten.

Ik wilde de wereld ontdekken en de diverse levenswijzen leren kennen. Ik ben 25 jaar in de inkoop, verkoop en human resource gaan werken als inkoper, inkoopmanager, verkoopmanager en uiteindelijk 15 jaar algemeen directeur/eigenaar van het werving- en selectiebureau: RS Recruitment.

Op mijn vijftigste jaar verkocht ik mijn bedrijf aan de medewerkers. Ik wilde meer werken aan het algemeen geluk van mensen. Ik had al de vijf jarige Hatha yoga en meditatie opleiding gedaan vanuit het Hindoeïsme en was al 15 jaar bezig met het bestuderen van het Boeddhisme, waarvan 6 jaar een monnik opleiding.

Het Boeddhisme valt onder de positieve psychologie. Het onderdeel Mindfulness (Opmerkzaamheid trainen in het nu) in relatie tot stressreductie wordt nu wereldwijd getraind en toegepast in de privésfeer en in bedrijven om het welzijn van mensen te bevorderen.

De passie en persoonlijke noodzaak om het menselijk leven te doorgronden werd steeds groter. Mijn missie werd om het geluk te vergroten en het lijden van mensen te verminderen. De Oosterse filosofie en levenswijze alleen doceren en beoefenen was niet voldoende om mijzelf en anderen te transformeren naar geluk.

Ik ben gaan werken met de meest gebruikte Westerse transformatie en trauma methoden: Mindfulness, TRE, EFT, EMDR en Systemisch werk. Dit zijn 5 methoden die momenteel wereldwijd worden toegepast.

Door het opgroeien bij een alcoholistische tirannieke vader met kenmerken van de persoonlijkheidsstoornissen narcisme en borderline, had ik regelmatig externe hulp nodig in de vorm van therapeuten, psychologen en spirituele leraren.

Het niet goed genoeg zijn, angst voor afwijzing, mijn niet waardevol voelen kende vele lagen en uitte zich o.a. in please en aanpassingsgedrag, overcompensatie van een minderwaardigheidsgevoel en vluchten in de spiritualiteit. Mijn leven kenmerkte zich door veel ups en downs.

Ik ben nu ervaringsdeskundige in stress, burn-out, licht en zwaar trauma, depressie, PTSS, verslaving en narcistisch misbruik en mishandeling. Door deze achtergrond en zelf heel veel therapie gehad te hebben, is er nu een permanente staat van rust en geluk bereikt. Ik begeleid mensen op hun levenspad en ben ze niet meer aan het redden.

Met veel liefde begeleid ik nu mensen door de pijn heen naar geluk. Zonder modder, geen lotus. Dit doe ik door middel van het schrijven van mijn boeken, trainingen, workshops, yoga, retraites en 1 op 1 of duo relatie coaching.

My calling in life: “Het transformeren van trauma en beperkende familie, denk, emotie, gedrag en communicatiepatronen”

Bork hier je deelnemers ticket (voor deze workshop of voor het festival): https://hipsy.nl/shop/29992-heal-yourself-3-dagen-ontladen-ontdekken-en-ontspannen

Aanmelden: 
ja, via mizza@wajid.nl