Cursus Praktijkvoering

Info

Begeleiding: 
Robin van Wees
Datum: 
zo 23/02 10:00 - 16:30

Website OMB Academie

Een praktijk starten

Je bent bijna klaar met een vak opleiding, super gemotiveerd en enthousiast. Nu kan je je passie neerzetten en je expertise delen met iedereen die dat wilt. Je gaat je eigen praktijk starten als zzp-er en denkt al na over een website, visitekaartjes en meer.

Een (massage) praktijk starten is in principe vrij eenvoudig, maar er komt veel meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt.  Wat zijn de regels voor de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel? Hoe zit het met verzekeren en aansprakelijkheid? En welke spullen heb je allemaal nodig in je praktijk? Heb je daar al eens over nagedacht? Wat weet je eigenlijk over marketing en hoe je er voor zorgt dat je klanten krijg, die ook terug komen?

Regels bij een praktijk starten

Wanneer je een eigen praktijk start, dan krijg je te maken met regelgeving. Niet het leukste gedeelte van het ondernemerschap, maar het hoort er nou eenmaal bij. Om problemen te voorkomen is het verstandig om dit meteen al goed te regelen. De grootste inspanning die je hiervoor moet doen, is simpelweg weten hoe het zit. Daarna eenmalig een en ander regelen en opzetten. Dan is het meeste werk al gedaan en hoef je het alleen maar bij te houden. Je kunt je vervolgens weer richten op hetgeen je het liefste doet: je vak uitoefenen.

Meer info klik hier.