Themadag Bodyreading

Info

Begeleiding: 
Robin van Wees
Datum: 
Sat 18/04 10:00 to 16:30

Bodyreading betekent letterlijk vertaald: Lichaam lezen. Je kan veel “aflezen” of zien aan het lichaam van iemand anders. Zeker wanneer je gaat masseren kan dat je handige informatie opleveren. Ook als je met andere werkvormen met mensen werkt, kan bodyreading een nuttige en praktische toevoeging zijn.

Elk mens en elk lichaam is uniek en heeft zijn eigen-aardigheden en bijzonderheden. Het is niet zomaar dat een lichaam is zoals het is. Het wordt deels gevormd door wat er genetisch gezien in het DNA zit. Daarnaast spelen gebeurtenissen in het leven van een persoon een rol. Een duidelijk voorbeeld hiervan is als iemand zich verwond en daar een litteken aan over houdt.

Op een ander vlak vind er ook vorming plaats van het lichaam, met name in de eerste vijf á zes levensjaren. Wanneer een kind zich moet aanpassen aan zijn omgeving en aan de input die het krijgt, ontstaan er bepaalde spierspanningen in het lijf. Bij incidentele gebeurtenissen is dit maar tijdelijk. Als iets zich keer op keer herhaalt, dan wordt dit chronisch en slaat het zich op in het lichaam.

Lichaam en emoties

Bij veel gezegdes en uitdrukkingen waarin een bepaalde emotie wordt aangegeven, hoor je vaak een lichaamsdeel. Enkele voorbeelden: brok in mijn keel, de vlinders in mijn buik, de angst slaat me om het hart of mijn hart is er vol van. Vaak zijn emoties fysiek voelbaar in bepaalde delen van het lichaam. Hierin zie je duidelijk de link tussen het lichaam en emoties of de psyche. Kortom: lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Op 18 april 2020 geven we deze themadag voor de laatste keer. Voor de massage opleiding komt hiervoor in de plaats de nieuwe “Themadag Contact”.

Meer info klik hier.