Het Boek der Geheimen | losse workshop

Info

Begeleiding: 
Prem Mizza

Losse workshops, geen serie. Maar je bent altijd welkom!

Info en aanmelden vooraf:

mizza@wajid.nl

Honderd-en-twaalf wegen die allen leiden naar dezelfde plek. De plek die niet met woorden te beschrijven is. Dat is het Boek der Geheimen. Honderd-en-twaalf vingers die wijzen naar dat wat niet te beschrijven is. En wat niet gevonden wordt als je naar de vinger kijkt in plaats van naar datgene waarnaar de vinger wijst. De plek die niet met woorden te beschrijven is.

Gelukkig zijn de honderd-en-twaalf vingers wel beschreven. Shiva benoemde de eerste honderd-en-acht. Buddha voegde er nog vier aan toe en Osho vertaalde de honderd-en-twaalf technieken naar onze tijd. Dit resulteerde in een 1500 pagina’s tellend magisch boek, waarvan iedere pagina, iedere alinea, ieder zin, ieder woord, wijst naar dat wat we in essentie zijn en waar we bewust of onbewust zo naar terug verlangen.

Iedere veertien dagen verkennen we met een groepje in Wajid enkele van de honderd-en-twaalf wegen naar het onbenoembare. Een kosmische groepsreis naar dat wat niet te benoemen is. Eenmaal aangekomen in en als het onbenoembare, als "DAT", delen wij met elkaar de verwondering en de vreugde daarvanuit en over de reis er naartoe. In woorden van ongekende diepgang en schoonheid.

Daarna zitten we nog een tijdje stil samen, drinken thee, verwonderen ons nogmaals en keren terug in de wereld. Dat is in een notendop de workshop “Het Boek der Geheimen”. Je bent van harte welkom!

"Deze soetra’s van Shiva zijn de alleroudste technieken die we kennen. Maar je kunt ze net zo goed de laatste technieken noemen omdat er niets meer aan toegevoegd kan worden. Ze zijn compleet zoals ze zijn – honderd twaalf technieken. Ze bevatten alle mogelijkheden, alle mogelijkheden die er zijn om de mind te zuiveren, om de mind te overstijgen. Aan Shiva’s honderd twaalf technieken kan er niet één worden toegevoegd. En dan te bedenken dat dit boek Vigyana Bhairava Tantra, vijfduizend jaar oud is! Er kan niets aan toegevoegd worden, het is uitgesloten dat er iets aan toegevoegd wordt. Zoals het is, is het volledig, compleet. Het is het alleroudste en toch het laatste, toch het nieuwste. Zo oud als oude bergen – de methoden lijken eeuwig en toch zijn ze zo nieuw en zo fris als een dauwdruppel in het licht van de zon. Deze honderd twaalf meditatietechnieken vormen de complete wetenschap voor de transformatie van de mind." OSHO