Massagedans

Info

Begeleiding: 
Wendy & Peter
Kosten: 

€ 25

Datum: 
vr 29/11 20:00 - 22:30

Inloop vanaf 19.30 uur.

 

Aanmelden noodzakelijk.

md.wendypeter@gmail.com

(max 30 plaatsen)

Massagedans is een rustige, zachte en ontspannen contactdans die ook wel de “Dans van Aanraking” wordt genoemd. Op deze avond kun je hierin heerlijk ontspannen en genieten; je gelukshormonen krijgen een fijne boost zodat je  met een mooi voldaan gevoel weer naar huis gaat.

Massagedans is een verstilde beweging waarin we afwisselend met ons hele lichaam in contact zijn met de ander. Dit gebeurt vanuit zachte aanrakingen die we elkaar met aandacht en respect laten ervaren. Het is vooral een speelse en liefdevolle dans waarin we rekening houden met elkaars wensen en grenzen.

Afstemming is erg belangrijk in een intieme contactdans; daar zullen we ook wat richtlijnen voor aanreiken. Iedere deelnemer bepaalt voor zichzelf welke mate van contact, per moment goed en veilig voelt. Er is alle ruimte om je eigen dans te dansen en verbinding te maken wanneer dat voor jou fijn voelt.

De workshop wordt begeleid en ingeleid door Wendy & Peter, die al enkele jaren ervaring hebben in het begeleiden van Massagedansavonden. Zij zorgen voor een veilige, warme en verbindende sfeer. De dans wordt ingeleid nadat we eerst wat ontspannings-, grondings- en ademhalingsoefeningen doen om lekker te zakken. Met behulp van een mooie opbouw van oefeningen ontstaat langzaamaan een open flow van dans waarin ieder zijn/haar eigen weg volgt.

Om zo goed mogelijk te kunnen verstillen en ontspannen, wordt in deze speelse blotevoetendans niet gepraat. De kracht van Massagedans zit in de verstilling en de verbindingen die daarin tussen mensen ontstaan. Dat is iedere keer weer een bijzondere ervaring. Het is niet voor niks dat Massagedans in belangstelling toeneemt.

Deze workshop is in zijn geheel gekleed. Draag makkelijk zittende, dunne kleding en zorg voor een goede hygiëne.

Wil je op de hoogte worden gehouden van de openbare massagedans evenementen, meld je dan aan als lid bij de facebookgroep “Massagedans”. Wil je meer informatie over massagedans in Nederland, oriënteer je dan verder op de website massagedans.nl

Tot dans!