Osho Kundalini meditatie

met muziek van Deuter

De Kundalini Meditatie duurt een uur en bestaat uit 4 fasen. Je hoort vanzelf aan de muziek wanneer de ene fase in de andere overgaat.

Eerste fase: 15 minuten

Ga ontspannen staan. Je voeten op schouderbreedte van elkaar, je knieëen een ietsjepietjse doorgezakt zodat ze niet op slot staan. Laat je hele lichaam losjes schudden. Voel hoe de energie vanuit je voeten naar boven komt. Laat alles gaan, laat alles los. Word één met het schudden. Je kunt je ogen open of gesloten houden.

"Als je de Kundalini Meditatie doet, laat het schudden dan gebeuren, dóe het niet. Sta stil, voel het komen en wanneer je lichaam een beetje begint te trillen, help dan een handje maar wees niet de doener. Geniet er van,verheug je er over, sta het toe, ontvang het, verwelkom het, maar forceer het niet.  Als je het forceert wordt het een oefening, een gymnastiekoefening. Dan  schud je wel, maar alleen aan de oppervlakte en dringt het niet diep in je door. Van binnen blijf je onbewogen, zo compact als een steen, als een rots, dan blijf jij de manipulator, degene die het doet en het lichaam gehoorzaamt je wel. Het gaat niet om het lichaam, het gaat om jou.
Wanneer ik zeg 'schud' bedoel ik daarmee dat je de harde kern in je, dat blok steen van binnen op zijn grondvesten laat schudden zodat het vloeiend en vloeibaar wordt, smelt en stroomt. En wanneer die bikkelharde kern vloeibaar wordt volgt je lichaam vanzelf. Dan is er niemand die schudt, dan is er alleen het schudden zelf; dan is er niet iemand die het doet, dan gebeurt het gewoon vanzelf, dan is er geen doener."

Tweede fase: 15 minuten.

Dans ..... zoals je maar wil, zoals je lichaam zelf aangeeft dat het wil, laat het hele lichaam zich vrijelijk bewegen.

Derde fase: 15 minuten

  • Sluit je ogen en wees stil.
  • Blijf staan of ga zitten.
  • Wees de waarnemer van wat er gebeurt - binnen je, buiten je.

  Vierde fase: 15 minuten

  • Houd je ogen gesloten.
  • Ga liggen en wees stil.
  • Wees de waarnemer van wat er gebeurt - binnen je, buiten je.

► Video demo