December | 2018

“You have certain ideas about what should happen... expectations. And if life is not moving that way, something is wrong. Nothing is going wrong! Life is going on its own, only you have some fixed ideas. So drop those fixed ideas. Life is never going to follow you... you have to follow life. So if it is muddled, be muddled." 

Oud en Nieuw feest | ma.31 dec. - di. 1 jan.

Een traditie inmiddels, het jaarlijkse Oud en Nieuw feest in Wajid. We beginnen de avond om 19.00 uur met de Bhakti Yoga (zang en stilte). Aansluitend 'Our Sacred Earth' dansmeditatie. Daarna dansen, kletsen, zijn...tot ongeveer 02.00 uur. Welkom om met ons afscheid te nemen van het oude jaar en het nieuwe te omarmen en elkaar. We zorgen voor een feestelijke sfeer, oliebollen, champagne, hapjes. Als je een culinaire bijdrage wilt leveren…graag. 

Meditatieprogramma in december

"Nowhere to go but in".

Eind december hebben we rond de feestdagen een aangepast programma. Er vervallen meditaties maar het is ook mogelijk dat er spontaan wat bijkomen. Check de agenda. Het aanbod van meditaties in december is:

Voor dag en tijdstip check de agenda.

Osho Festival | za.19 & zo.20 jan. 

Het jaarlijkse Osho Festival, georganiseerd door de Stichting Vrienden van Osho en Wajid. Twee wervelende dagen met een grote keuze aan Osho meditaties en door Osho geïnspireerde activiteiten!  Het uitgebreide programma staat op de Osho Festival website. Het is mogelijk Sannyas te nemen op zaterdag. Aanmelden voor het festival is noodzakelijk en vol is vol :) Klik hier voor je aanmelding.

Osho Meditation Retreat | do.3 - zo.6 jan. met Anand Anadi 

You are most welcome to join the upcoming Meditation Retreat to experience Osho meditation techniques such as the Dynamic, Kundalini, No Dimensions, Nadabrahma, Nataraj, White Robe shared by Anadi in a meditative climate of silence and love. More info click here. This will be the last meditation weekend before Anadi goes to India for the Osho Golden Childhood Tour.

Osho spreekt op TV, radio & internet

Osho over meditatie op You Tube. De stichting Vrienden Van Osho verzorgt uitzendingen van in het Nederlands ondertitelde toespraken van Osho op kabel TV & Radio. Voor meer info klik hier. Iedere zaterdag van 18.30 - 20.00 uur kun je in Wajid terecht om Osho te zien, te beluisteren en zijn stilte te ervaren tijdens de Avondmeditatie en Osho Video.

Dance Celebration op zaterdagavond vanaf 20.30 uur

Intimacy: Conscious Touch | ma.3 dec. met Pantra

Dit is de tweede workshop uit een serie van twee workshops welke als voorlopers van de Intimacy Weekend Intensive (15 & 16 December) dienen. Deze serie inclusief de Weekend Intensive dient als een verdiepende reis in de intimiteit met jezelf en jouw omgeving. Wij raden je aan de gehele serie te volgen wanneer jij toe bent aan verkenning, verrijking en verdieping van jouw intimiteit. Alle delen zijn ook los van elkaar te volgen en kunnen op die manier ook voor jou hun waarde hebben. Meer info klik hier.

Essential Vehicles: The Diamond Body | vr.7-zo.9 dec. met Vedanta Aspioti

The Diamond Body is the vehicle of true objective understanding and direct knowing. It is the manifestation of Living Guidance within us – our Inner Guide. More info click here.

Familieopstellingen avond | do.13 dec. met Joëlle Bogaert 

Zie deze avond als een uitnodiging om: “het leven door je heen te laten stromen, het te voelen en te volgen”, "helemaal hier en nu te zijn in verbinding”, “de ultieme meditatie”. Van te voren is nog niet duidelijk of je een thema in kan brengen, representeert of getuige bent. Laat je verrassen door de helende beweging van het leven! Alle drie de posities geven je een kans om te leren voelen en ervaren in het lichaam zonder inmenging van het hoofd. Meer info klik hier.

Voetenmassage cursus | vr.14 & 21 dec.

In deze cursus leer je ruim 30 massagetechnieken, waarmee je een rustgevende en fijne massage van de voeten kan geven. Enkele technieken komen van de voetreflex massage. Tijdens de workshop krijg je informatie over contra-indicaties, hygiëne, de anatomie van de voet en de werkhouding van de masseur. Uiteraard krijg je ook wat informatie over voetreflexmassage. Meer info klik hier.

Pantra Intimacy weekend intensive | za.15 - zo.16 dec.

In deze Tantric Intimacy Weekend Intensive nemen we twee dagen de tijd om met behulp van jezelf, een vaste groep en de oefeningen waartoe wij je toe uitnodigen, een diepere kijk te nemen en ervaringen aan te gaan die betrekking hebben op jouw intimiteitsbeleving. Meer info klik hier.

Breathe to Freedom | wo.19 dec. met Pieter Schop

De adem is onze belangrijkste bron van energie en de meest waardevolle tool die je bezit. Maar liefst 80% van onze brandstof halen we uit de adem. Terwijl het grootste deel van onze afvalstoffen het lichaam verlaat via de uitademing. De hoogste tijd om meer aandacht te besteden aan je adem, voor een gezonder, gelukkiger en betekenisvoller leven. Meer info klik hier.

Mantra music with Cosmic Sound | za.22 dec.

Speciaal voor de Kerst komen wij samen om ons allen te laten genieten van de klanken en de energie van de grote Gongs en om samen te zingen, Mantra's en andere prachtige liederen. Wu Wei en Yvonne zullen de begeleiding doen bij het zingen en de meditaties en Iulian en Nicoleta van Cosmic Sound nemen de grote gongs voor hun rekening. Er is thee met wat lekkers. Meer info klik hier.

Diverse Dans workshops

  • Woensdag 5 & 12 dec. Pure Dance (vijf ritmes) met Eva Bergerova. Meer info klik hier.
  • Trance Dance met Ron Jansen op vrijdag 14 december. Meer info klik hier.
  • Ecstatic Buddha Dance met DJ Cees en team. Meer info klik hier.  

Vooraankondiging voor de komende maanden​

Agenda

Voor het overzicht van alles wat in Wajid wordt aangeboden ga naar de agenda.

"To know life in its insecurity is to know life in its immense beauty, is to know life in its authenticity. To know life in its insecurity, without any fear, is to transcend death, because life never dies".

 

Wajid Osho Meditatie Centrum
Prins Hendrikplein 1, 2518 JA Den Haag

Wajid is goed bereikbaar (2 minuten loopafstand) met tramlijn 16, die rijdt via treinstation Den Haag CS en Den Haag HS. Uitstaphalte is Van Speijkstraat.
Vrij parkeren ambassadewijk (Tobias Asserlaan e.o.) en Groot Hertoginnelaan (noordzijde).
Voor meer informatie ga naar de website www.wajid.nl of mail naar info@wajid.nl of bel 070-3460023.