Klankschalenconcert & chanting

Info

Begeleiding: 
Levina Devi en Surya
Kosten: 

€ 12 (incl. thee)

Datum: 
zo 22/09 13:00 - 15:30

Aanmelden graag, maar niet noodzakelijk:

infolevinadevi@gmail.com of tel. 06 26636905 (ook voor evt. vragen).

Muziek is de taal van de ziel, het reikt voorbij het alledaagse bewustzijn en voorbij het denken.

Een diepgaande meditatie met een passief en een actief deel:

Het eerste deel van de meditatie is het chanten, het repeterend zingen van een aantal eenvoudige Indiase mantra’s. Mantra's zijn veelal heel oude, geladen spreuken met universele, liefdevolle en wijze intenties. Chanting is een van de oudste spirituele oefeningen en een deel van de meeste religies en spirituele paden.

Volgens de Indiase Yoga traditie zijn harmonieuze klanken helend en heilig (van het woord heel, heling) . Het gebruik maken van klank wordt in deze traditie beschouwd als een van meest doordringende en effectieve krachten die gebruikt kunnen worden voor heling en helder bewustzijn.

We beginnen met het zingen van de welbekende klank Aum, dat volgens de oude Indiase geschriften het heilige geluid, de grondtoon is van het universum; het geluid van het goddelijke bewustzijn dat alles doordringt en in feite is.

Dit is een eenvoudige maar zeer krachtige techniek om je zelf (opnieuw) af te stemmen op het veld van oneindig bewustzijn, liefde, licht en wijsheid dat zowel in jezelf is als om je heen.

Daarna volgt een klankschalenconcert, waarbij je lekker kunt liggen en je mee kunt laten voeren. De zuivere klanken van de 'singing bowls' en de gong nodigen uit tot een diepe ontspanning en werken op een heel natuurlijke manier helend en harmoniserend. Deze klanken/trillingen vinden vanzelf een weg in je energielichaam en hebben zowel een verheffend als een aardend effect.

Je hoeft niet 'goed' te kunnen zingen om mee te doen en luisteren mag ook. Trek bij voorkeur gemakkelijke kleding aan.